dimarts, 25 de desembre del 2012

Advent 24, o 25? Bon Nadal!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Finestreta:  un arbre de Nadal enorme i ple d'espelmes


Un cop més, queda confirmat que estic fet un bon tros de desastre; ve l'últim dia del Calendari d'Advent i em deixo el post diari per l'endemà. En fi, no tinc remei.

I és que ahir tela, eh? Com que aquí no són gens de dinars, la tradició és fer sopars enormes (oleole, Nadal en estat pur). I com que a la meva família saben que tant de sopar i tanta cosa acaba per passar factura, avui fem una pausa. La tradició, doncs, és fer-ne un de bastant espectacular el 24 (ossea, ahir), un de normalet el 25 (acabarem les restes del sopar d'ahir, vaja) i un de completament apoteòsic demà dia 26. Aquest sí que tindrà tela!!

Però la nit d'estar plegats i tal va ser ahir. Com que ja havíem posat l'arbre de Nadal a dins de casa, estava ple de regalets a sota! Iupi iupi!! Llavors, el que es fa és cantar tots juntets unes quantes cançons mentre s'hi balla al voltant. En acabat, hi ha un dels presents que s'aixeca i agafa un regal de sota l'arbre, i el dóna al seu destinatari. Un cop obert i amb un "oooh" general, aquest destinatari en qüestió s'aixeca i n'agafa un altre, i nar fent.

Però el fet de l'arbre va acabar eclipsat per l'estrella de la nit: va ser el primer tió de la meva família, i diuen que l'any que ve ho repeteixen, que això de l'arbre no té emoció ni res! Els vaig fer aprendre, evidentment, una cançó: la mítica "caga tió, caga torró, caga per mi i pels altres no" és ben fàcil per algú que no sap parlar gaire la llengua i mostra fantàsticament l'esperit d'aquesta festa. Torró, neules i barretines, entre d'altres, van ser les cagades monumentals d'ahir. Vegi's la foto de dalt.

Avui hem fet una excursioneta a una...  un tros de terra una mica més alt que la resta (em fot molta pena dir-li "muntanya" a un lloc que no fa ni cent metres). En plan, per estar plegats i fer alguna cosa, que sempre és maco.


Bé doncs, així acabo el post diari d'Advent. No està mal, però cansa lo seu, eh? Ha estat un plasser trencar-me una mica el cap cada dia per decidir què posar. Per tots vostès...   Glædelig Jul!! I Bon Nadal, ja de pas, oi?

2 comentaris:

  1. Miki, ha estat un plaer seguir, dia a dia, els teus posts.

    ResponElimina
  2. Iep, Miki, si vols et fabrico un calendari d'advent per cada mes de l'any, te l'envio i així tenim post diari fins al juliol! Hahahaha!!
    Que tingueu una entrada d'any esplendorosa! Molts records!
    And lots of kisses, my son!
    Mom

    ResponElimina