dijous, 13 de desembre del 2012

Advent 13: Santa Lucia

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Finestreta: unes quantes galetes nadalenques


Avui, dia 13, és Santa Lucia. Dia especial pels nens petits aquí a Dinamarca. Les nenes s'acostumen a cobrir amb una manta blanca i canten la cançó del dia. Normalment, la pubilla de la casa es posa una corona de 4 espelmes i fa de capdavantera de la processó. És el que es fa en lloc de la fira de Santa Llúcia. És una tradició nadalenca molt bonica, però és més aviat de canalla.

Però resulta que avui no ha estat tant de canalla. Just deu minutets abans d'acabar la classe de danès, la profe ha marxat corrents de la classe i ha tornat amb un llençol blanc i una espelmeta, i s'ha vestit improvisadament de "pubilla de Santa Lucia". S'ha posat a cantar la cançó mentre sortia de la classe, mentre ens feia gestos perquè la seguíssim. I clar, tots els ganàpies de la classe hem fet una processó pel passadís D de l'institut, amb la conseqåuent flipada de les classes que els passàvem pel costat. Jo de la lletra no en tenia ni flowers, però la melodia me la sabia d'un capítol de Tom i Jerry (moment que, efectivament, es pot trobar al Youtube).



...ara ve quan el maten: quan ens pensàvem que ja havíem fet la processó i els alumnes estàvem per tornar a la classe, veiem que de darrere ens segueix un altre professor (dels seriosos, a més a més) vestit de "pubilla" igualment, i amb els seus vint-i-pic alumnes cantant al darrera. I quan mirem endavant un altre cop, ens ve una processó d'uns quaranta profes amb les mateixes pintes. La nostra aviat s'hi ha apuntat dient "quan volgueu, neu a la classe i recolliu", i s'ha acabat amb una cercavila per tots els passadissos de l'institut. La foto de la dreta és de quan només érem nosaltres. Jo no em veig però estic per allà darrera, i la professora està fàcilment identificable.

A anglès hem acabat d'adobar el dia. Com que hem fet servir post-its i n'han sobrat, la profe ens els ha regalat i hem aprofitat per fer com un "Facebook Real Life", i escrivíem "posts al mur de l'institut"...  literalment! Anades d'olla d'aquest pal. Un dia molt divertit, avui!

2 comentaris:

  1. Espectacular, Miki! D'això se'n diu conservar les tradicions peti qui peti!
    Aquí baix aquest cap de setmana tenim la Fira del Gall. Si no hi ha novetat, demà vindran el Llorenç, la Teresa i l'Alba, com és tradició. Els donem records de part teva?
    Bon weekend, my son! Kisses!
    Mom

    ResponElimina