diumenge, 4 de novembre del 2012

Cervesa de Nadal

Tinc una teoria molt interessant (comencem bé!). Resulta que aquí al Nord se celebra el Halloween, però abans hi havia una tradició més típica. No sé de què tracta, perquè ningú en parla, ni es veu res pel carrer. És com la Castanyada, però amb molta menys participació (t'imagines!?). Doncs bé; la meva teoria és que als danesos això els fa una mica de ràbia, i un cop ha passat el dia es concentren en una altra festa. Que diuen "vale vale, ja hem fet la comèdia aquesta del jalougüin, cap a una altra cosa." I degut a això celebren el Nadal abans d'hora.

I diràs, "però com es celebra el Nadal a principis de novembre?". Per favó, som a Dinamarca: amb Cervesa de Nadal!!

Julebryg pels amics i coneguts, la Cervesa de Nadal és una cervesa especial (res extraordinari, però és una mica més forteta que la normal, crec que porta una mica de regalèssia i va en una ampolleta tota nadalenca la mar de cuca, o sigui que mola) que només es troba a les botigues i bars des del 2 de novembre fins a cap d'any. Llavors, per celebrar que el Halloween s'ha acabat i que ve una altra cosa (això ve de la teoria, eh?) els bars fan una festeta el dia 2 de novembre, i de les 21:00 fins a les 22:00, serveixen aquesta cervesa (òju a lo que ve ara, que és un detall important) GRATIS.

Això dóna pas a situacions molt curioses, com per exemple la d'ahir. Estàvem per la ciutat amb uns quants intercanvistes de la zona, dient adéu a una companya que s'ha de mudar i canviar d'institut per temes de la seva organització (una finlandesa que està d'intercanvi amb YFU, però que malgrat això és una gran persona). Total, que ens trobem tots els bars amb cartells de birra a preu de xist en una hora determinada. "Doncs va, anem-hi!"

El problema és que, evidentment, comproven que tothom sigui major d'edat abans de regalar aquest néctar hivernal. Per tant, del nostre grup, després del xequeig van quedar dins del bar: els que realment tenien 18 anys (lògicament), els que podien fer algun "trapitxeo" (a Hongria, per exemple, pots tenir carnet de conduir des dels 17, i un company el va fer servir d'as a la màniga) i jo, que vaig ser l'únic al que van sudar de preguntar perquè amb una alçada, uns cabells i una barba més grans que el 90% dels joves aquí dalt els va fer una mica de cosa. Per sort, com que quan els dius "vinga va, quatre ampolles si-us-plau!" te les donen així tal qual, vam poder recollir beguda pels altres com a bons amics. I van ser feliços i van menjar anissos i beure julebryg. Bon Nadal a tothom!

1 comentari:

  1. Jjajajajajaja que bé doncs! està molt bé el blog miki!!! molt divertit i interessant!!! Ja li aniré donant un cop d'ull !:) cuidaaaaaa't!

    ResponElimina