diumenge, 19 d’agost del 2012

Silkeborg Gymnasium

14AGO:  Fa uns quants dies vaig anar al gymnasium (l'institut) per omplir paperassa, i avui l'hem anat a veure tots els estudiants estrangers. Si llavors ja em va semblar una passada, avui ha estat increïble! Sembla Hogwarts, de debò! Si fins i tot té un bosc al costat...  (sense centaures ni aranyes gegants, però algu és algu)
Les classes estan ben equipades, hi ha dos gimnassos immensos, una cantina/menjador al mig del vestíbul i una sala de "relax" per les estones lliures, amb pósters, sofàs, futbolins i música de fons (avui sonava Rammstein o Joe Robinson, per exemple). Ha de ser molt gran, estudiar aquí...

16AGO:  Sospites confirmades: aquest lloc és brutal. Gent súper encantadora, ambient acollidor. Vaig a la classe 2d, és la branca musical amb un xic de mates (vull dir, fem física i aquestes coses). Ens anomenem la Kage Klasse (Classe Pastís), perquè a tots es xiflen els pastissos. Lògica aplastant. Avui, a classe de Química i Història no he pillat gaire cosa, però a música feien funcions tonals, i coses que ja he estudiat fa uns anys. A classe de castellà (com a "llengua estrangera") sóc el rei del mambo, i a Física encara me n'he enterat prou.
El millor: la tradició és que la classe 2d, a principi de curs, canti una cançó a la nova fornada de la classe 1d, a tall de benvinguda (o novatada, millor dit). Hem agafat unes partitures, així pim pam, i hem fet Is This Love del Bob Marley a cinc veus. I de puta mare, gallina de piel: aquí la gent sap música, hosti!! I no té por de fer veus o de cantar en general, és el que buscava!
Es presenta un curs ben mogudet  >:)

*******

De fet, aquest lloc seria com una universitat. El sistema educatiu mola, és com molt lliure. Per exemple, ningú et dirà res si dines a classe o et prens un cafetó. Si tens gana, quin problema hi ha? Mentre no facis merder i prestis atenció...
No hi ha un horari setmanal: cada matí has de comprovar la Lektio (com un horari on-line) per veure quines assignatures tens, si han canviat la classe o si han cancel·lat alguna lliçó (sí sí, al matí et pots enterar de que avui no hi ha Història, per exemple, iúpi!!!!). I per la resta...   les lliçons no són tan difícils com això, la gent és molt més oberta del que ens havien dit i les noies són molt maques  :)))
Ti peger på Gryffindor!

3 comentaris:

  1. Hej, søn!
    Det er vigtigt, studerende smag. Jeg kan lide det så musikalsk! Når du vender vi forventer, at du Polifònica!
    En meget stort kys.
    Mor.

    ResponElimina
  2. SUUPER!
    det lyder fu***** godt! :D
    haaber tu har de sjovt der op!

    Jeg savner Danmark <3

    Stort krus her fra!

    ResponElimina
  3. Gènial Mikii! M'en alegro moltiisim! L'escola als estats units tambe es molt diferent! Encara no he començat però l'altre dia vaig escollir les classes que volia fer, només tinc que fer US history, Algebra/Trigonometria, i Angles, la resta son tot classes d'art (Studio in Art, Studio in Drawing and Painting...) i molt molt esport!

    Segueix explicant cosetes perque està super interesant!
    Molta sort i disfruta!

    Emma :)

    ResponElimina