dilluns, 1 d’octubre del 2012

En resum... (2/11: Setembre)

A les portes dels dos mesos danesos, és hora de fer un altre resumet. Perquè en trenta dies et canvia, eh, l'opinió d'un lloc? I molt!!  (l'últim resum va ser aquest)

- La majoria dels tòpics sobre la gent del nord són falsos. Vull dir, els que et diuen que la gent és més aviat tímida, i tal...   l'únic que tenen és que són raros i beuen molt!
- La majoria dels tòpics sobre el clima del nord són certs. Va fotent fred, i encara no hem vist res...
- Tots els tòpics sobre els estudiants d'intercanvi que mengen molt són espantosament certs. La meva família està francament espantada de la quantitat industrial de coses que puc arribar a engolir. I sembla que els intercanvistes (els més "actius", com a mínim) som unes llimes. Forats negres de teca.
- Aquí es nota com l'hivern s'acosta lentament. Quan vaig arribar no es feia mai de nit, sempre hi havia un xic de claror al cel (i quan et llevaves entrava per la finestra un solet ben motivador). Ara, a quarts de vuit ja és negra nit, i quan et lleves encara és molt fosc i t'enxufa una mandra que no te l'acabes.
- A la gent d'aquí dalt els encanta la cuina del sud. I mola, perquè així em dónen moltes oportunitats per fer-se (crec que cuino més menjar català aquí que a casa!)
- La societat danesa té ficat al cap que els estrangers, pobrets, no són capaços d'aprendre bé l'idioma. I llavors, quan pronuncies mínimament bé es sorprenen, i proven aviam si saps dir alguna cosa complicada. Pots arribar a fer molts amics si saps pronunciar bé "Rødgrød med fløde".
- La gent de Silkeborg no acostuma a fer coses grans de cara al vespre nit, però quan hi ha un esdeveniment important i s'hi posen...  s'hi posen!! Vegi's l'Ølstafet, a l'últim post, que per cert va ser la canya i penso participar a la següent edició.

I com sempre segur que alguna cosa em deixo i demà diré "Hòstia, m'he deixat això". Però mira, en fi, s'haurà de posar a l'En Resum 3/12. El proper 1 de novembre, xavals!

5 comentaris:

  1. Iep!
    Bon resum, sí senyor. Siguin com siguin aquests nòrdics, es nota que et cauen de píp mare!
    I fes el favor, quan tornis, de recordar-te de continuar cuinant a casa, e?
    Kisses, my son!
    Mom

    ResponElimina
  2. I tu que ja pronuncies "Rødgrød med fløde" bé?

    ahha petonets de danesa/catalana que aquest cap de setmana te la primera orientacio amb els estudiants d'intercanvi a catalunya! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'intenta pronunciar bé, i quan es queden de pasta de moniato vol dir que ho he fet prou com toca >:)
      Ei, i com ha anat la trobada? JO he tingut la meva aquí dalt, a Herning! Una passada, en uns minuts faig el post!

      Elimina
  3. Hola Miquel,
    Ara treballo amb el teu pare al Servei Educatiu. Li vaig preguntar per tu i em va donar notícies del teu blog.
    Quan vas arribar a l'Estalella a la classes de P5 ja se't notava la traça d'escriptor!
    Segueix, segueix...
    I que tinguis un bon hivern.
    Anna B. (la teva ex-tutora de P5)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, Anna, quant de temps!! Que bé que t'agradi el blog, espero que tot vagi molt bé pel SE. Que tingueu un bon hivern igualment per aquí baix (tot i que no tan fred com el nostre :P)

      Elimina